יש לכם עסק חדש, או לחלופין החלטתם סוף סוף למתג בצורה מקצועית? מזל טוב!
מה עושים עכשיו? כרטיס ביקור? כן, גם. קחו בחשבון שכרטיס הביקור שלכם הוא פועל יוצא של לוגו מקצועי שכדאי שיהיה לכם. מאחר וצמדי המילים – מיתוג, אסטרטגיה, שיווק, שלא נדבר על מכירות, יכולים להיות עבור חלקכם חור שחור. אנסה לפשט בכמה הסברים חשובים. כמובן שזה רק על קצה המזלג ובכל זאת, הרי כמה דברים חשובים על מיתוג ושיווק ב – 6 טיפים ראשונים:
1. אסטרטגיה וקהל יעד – לפני שרצים למתג, האם עצרתם לחשוב: מי קהל היעד שלכם? מה טווח הגילאים? אופיים? אזור מגורים? מצב הסוציואקונומי? מה תרצו שהעסק שלכם ישדר? מה הם הערכים שלו ומה אופיו? אתם לא צריכים להיות אנטרופולוגים או חוקרי אטום, רק לחשוב למי אתם מכוונים וכדאי שתקדישו לזה שעה, שעתיים או כמה ימי מחשבה, כדי לצאת לדרך ממוקדים, אחרת עניין הלוגו יכול לקחת המון זמן, אף כיוון או שם לא יתחברו לכם ולא תבינו למה.
2. שם, חם ויפת – כשבאים לבחור את השם, אחרי שחקרתם טוב את סעיף 1, אני ממליצה ללכת על שם עד שתי מילים. אחרת אתם מתחרים בסלוגן שלכם.
השם יכול להיות כל דבר שאתם מתחברים אליו – הקשור לעסק. תלוי מה סוג העסק. אם אתם בעלי מקצוע – מטפלים, נותני שירות כגון: עו"ד, רואי חשבון או כל שם שאתם אוהבים, זה יכול להיות שמכם המלא או ראשי תיבות. אחרי שבחרתם, חשוב ביותר לגשת לגוגל ולבדוק טוב טוב אם השם לא קיים, גם כדי למנוע תביעות עתידיות וגם כדי להצליח לשמור על המקוריות שלכם.
3. סלוגן – או. פה יש הרבה מה להגיד וזה משום שיש פעמים בהם בעלי עסקים אוהבים להמציא סלוגנים מתחכמים מידי ועם משחקי מילים. תפקידו של הסלוגן להיות משפט הסבר! אם שם העסק קריאטיבי, על הסלוגן להיות פשוט ומסביר. אם השם הוא המוצר או השירות, יש מקום להתחכמות קלה בסלוגן. יחד עם זאת, חשוב לשמור על שני כללי מפתח:
א. 2-4 מילים, לא יותר.
ב. על השם והסלוגן יחד להסביר בבירור מהו העסק.
4. עיצוב לוגו – הלוגו שלכם מבדל אתכם מאחרים. זהו סימן ההיכר שלכם שיחרט במוחם של אנשים, בשאיפה כמה שיותר מהר. על כן חלים עליו הכללים הבאים:
א. על העיצוב לשדר את אופי העסק – בנראות, בפונט, בצבעים.
ב. על הלוגו להיות נקי ומינימליסטי, אל תשכחו שזהו רק הסימן.
ג. אפשר טיפוגרפי, רק טקסט או טקסט ואייקון.
ד. מומלץ לא להשתמש באיור שהוא אחד לאחד השם או הסלוגן, לדוגמה – "יהלומה" ואייקון של יהלום.
5. שפת מותג – יש לכם לוגו. מעולה. דבר חשוב נוסף הוא שפת המותג, שפה שתבוא לידי ביטוי בכל האלמנטים הפרסומיים ויוצרים נראות אחידה. לכל המותגים שאתם מכירים – בנק הפועלים, פלאפון, כללית וכו' יש שפת מותג המייחדת אותם, גורמת להם להשאר בזכרון של אנשים ולהיות מזוהים בקלות. מדובר בצבעוניות, סוג תמונות ותוכן.
על הלוגו ושפת המותג יש עוד רבות לאמר, ניתן להם
את הכבוד עם מאמר משלהם, הם ראויים לבמה מיוחדת ושפע של מילים.
6. חיי מדף – חיי המדף של שם, כמו בני אדם, הם לכל החיים, כמובן אפשר להחליף לאחר כמה שנים, אך זה מומלץ פחות. חיי מדף של סלוגן קצרים יותר, ניתן להחליף אפילו מידי כמה חודשים, למרות שמומלץ לפחות שנה. עיצוב לוגו – בונים מותג לפחות ל-3 שנים ואחרי כן עדיין, עדיף לא לעשות מהפכים גדולים. כדאי לשמור על אלמנטים של צבע, פונט או צורה ושפת מותג. אם הוא טוב לא חייבים להחליף בכלל ואם בא לכם להשקיע, אפשר לרענן מידי כמה שנים.
בכל מקרה 6 הסעיפים האלו הם המקום בו מומלץ לכם להשקיע בבעלי מקצוע איכותיים. אלו היסודות של המותג שלכם, אתם משקיעים בהם חד פעמית וקוצרים את הפירות על גבי שנים. הכל תלוי בטיב הזרעים.
המאמר נכתב על ידי מיכל רייך, בעלים של משרד ייעוץ, מיתוג ופרסום – רייך.